Vi har nöjet att presentera Certezzas årliga Säkerhetsdag, den 28:e, i ordningen. I vanlig ordning tar vi Oscarsteaterna i besittning och fyller fyra fullspäckade akter med högaktuella ämnen inom informations- och cybersäkerhet.
I den första akten sätter vi ramarna och fokuserar på EU:s reglering såsom AI-akten, dataakten, DORA, eIDAS, GDPR, NIS2 mfl, men även hur dessa förhåller sig till säkerhetsskyddslagstiftning. Vi har som ni kanske vet även utlovat en kortare fars med ett aktuellt rättsfall om en underskriftstvist som inspiration. I en mer allvarsam ton belyser vi också de faktum att lagstiftaren talar med kluven tunga med luren i örat. Det är vår förhoppning att den första akten sätter an tonen till de övriga akterna och översätter juridiken till praktik.
I den andra akten är det fokus på AI. Vi reder ut hur AI-akten förhåller sig till annan reglering som påverkar informations- och cybersäkerheten. Många som är på väg att realisera AI-baserade lösningar möter klassiska utmaningar som exempelvis hur information ska skyddas samtidigt som den ska tillgängliggöras. Är syntetiska informationsmängder lösningen, eller är det återigen anonymisering som är en väg fram. Det senare har högt ställda krav för att betraktas som en säkerhetsåtgärd. En annan intressant utmaning är hur en AI-agent ska e-legitimera sig? Hur ser utfärdandeprocessen ut för den e-legitimationen, vad består den av och vad innehåller den?
I den tredje akten är det fokus på robusthet. Livehack som visar på allt för vanliga sårbarheter i infrastrukturen som leder till den förödelse som inträffat i många organisationer senaste åren. Vi konkretiserar också den kravbild som lagstiftaren uttrycker kring robusthet och visar tydligt hur it-säkerheten kan förbättras, där exempelvis brister i PKI blir en allt vanligare väg in. Vi avrundar den tredje akten med att visa på behovet av en bättre mobilsäkerhet.
I fjärde och sista akten är det fokus på digital tillit. Uppdatering av eIDAS-förordningen innebär att dörren öppnas för fler betrodda tjänster där kanske EU:s digitala plånbok (EUDI) är den som fått mest uppmärksamhet. Vilka är det övriga betrodda tjänsterna, och vad är egentligen en betrodd tjänst i praktiken. I Sverige har det hittills varit tjänster mest i teorin. Här har utmaningen snarare att få feodala system som Entra ID att fungera i en federativ värld, vilket vi visar prov på. Vi ger också en inblick hur bra, eller dåligt, mobilen kan fungera som bärare av en e-legitimation och vikten av IAM även till IAM-lösningarna.
Varmt välkommen till en fullspäckad dag med informations- och cybersäkerhet! Vi lovar att göra vårt yttersta för att infria alla era högt ställda förväntningar på den 28:e Säkerhetsdagen!
Tid09:00 - 17:00 är det program.
PlatsOscarsteatern, Kungsgatan 63, Stockholm.
Kostnad Deltagaravgiften för att delta på Säkerhetsdagen är 3 495 SEK exkl moms. För de som önskar kan man delta på julbord på kvällen. Ange det i anmälan. Begränsat antal platser Är ni flera från samma organisation som vill gå erbjuder vi rabatt enligt 4 stycken deltagare men betala för 3*. AnmälanAnmälan till Certezza Säkerhetdagen#28